Technologia i jakość

Technologie produkcji

  • Gorący rozlew z użyciem pasteryzatora rurowego.
  • Gorący lub zimny rozlew z pasteryzacją w tunelu pasteryzacyjnym natryskowym.
  • Gorący lub zimny rozlew z pasteryzacją w autoklawie.
  • Sterylizacja produktów w autoklawie.
  • Produkty sterylizowane i pakowane aseptycznie.
  • Warzywa obieramy używając pary oraz metody nożowej. Z troski o jakość produktów ostateczna selekcja obywa się manualnie.
  • Używamy tylko najnowszych oraz sprawdzonych metod.
  • Warzywa poddajemy procesowi sterylizacji.
  • Na liniach stosujemy sortowniki optyczne, wykrywacze metali oraz system detekcji x-ray.

Posiadamy bogate możliwości technologiczne napełniania butelek, puszek, pojemników i innych opakowań.
O szczegółach technicznych usługi przeczytasz tutaj.

Polityka jakości – jakość surowca

Zapewniamy niezmiennie najwyższą jakość surowców wykorzystywanych w naszej produkcji. Gwarancją ich jakości jest:

  • współpraca z producentami rolnymi na podstawie wieloletnich umów,
  • zapewnienie ciągu chłodniczego, którego podstawą jest własny transport chłodniczy.

Polityka jakości – laboratorium

Podstawą naszej polityki jakości jest kontrola gotowych produktów. Weryfikacja ich parametrów przeprowadzana jest w zakładowym laboratorium.

Polityka jakości – standardy, certyfikaty

Potwierdzeniem utrzymania na najwyższym poziomie standardów produkcji jest działanie zgodne z systemami HACCP i IFS.