Technologia i jakość
Technologie produkcji
- Gorący rozlew z użyciem pasteryzatora rurowego.
- Gorący lub zimny rozlew z pasteryzacją w tunelu pasteryzacyjnym natryskowym.
- Gorący lub zimny rozlew z pasteryzacją w autoklawie.
- Sterylizacja produktów w autoklawie.
- Produkty sterylizowane i pakowane aseptycznie.
- Warzywa obieramy używając pary oraz metody nożowej. Z troski o jakość produktów ostateczna selekcja obywa się manualnie.
- Używamy tylko najnowszych oraz sprawdzonych metod.
- Warzywa poddajemy procesowi sterylizacji.
- Na liniach stosujemy sortowniki optyczne, wykrywacze metali oraz system detekcji x-ray.
Posiadamy bogate możliwości technologiczne napełniania butelek, puszek, pojemników i innych opakowań.
O szczegółach technicznych usługi przeczytasz tutaj.
Polityka jakości – jakość surowca
Zapewniamy niezmiennie najwyższą jakość surowców wykorzystywanych w naszej produkcji. Gwarancją ich jakości jest:
- współpraca z producentami rolnymi na podstawie wieloletnich umów,
- zapewnienie ciągu chłodniczego, którego podstawą jest własny transport chłodniczy.
Polityka jakości – laboratorium
Podstawą naszej polityki jakości jest kontrola gotowych produktów. Weryfikacja ich parametrów przeprowadzana jest w zakładowym laboratorium.
Polityka jakości – standardy, certyfikaty
Potwierdzeniem utrzymania na najwyższym poziomie standardów produkcji jest działanie zgodne z systemami HACCP i IFS.